Clinica TA de profesioniști!

Impladent implant dentar implant dentar bucuresti

CAT COSTA UN IMPLANT DENTAR

In momentul in care pacientii aud ca au nevoie de un implant dentar, prima intrebare este: cat costa? Partea financiara este un aspect deloc de neglijat cand vine vorba despre tratamente stomatologice extinse, iar pretul unui implant dentar s-a modificat destul de mult in ultimii ani, fiind mai accesibil cat mai multor persoane. 

Pretul unuia sau a mai multor implanturi nu este standard, ci se poate stabili doar in urma unui control amanuntit, deoarece nu vorbim doar despre implantul in sine, ci si de alte proceduri ce pot fi necesare. Astfel, printre factorii ce influenteaza pretul unei proceduri de acest fel se numara: tipul implantului, tipul partii protetice (coroana), numarul de implanturi, lucrari aditionale, tarifele practicate de medic si altele. In cele ce urmeaza, iti vom detalia fiecare factor ce decide costul total al unui tratament de implant dentar. 

Numarul de implanturi dentare necesare 

Pretul creste in functie de numarul de implanturi dentare folosite. Daca ai mai multi dinti lipsa si iti doresti sa ii inlocuiesti pe toti cu implanturi individuale, trebuie sa te astepti la costuri destul de ridicate, insa iti spunem din start ca merita investitia. Implanturile dentare nu iti vor reda doar frumusetea zambetului, dar iti vor permite si sa mananci normal, evitand astfel anumite probleme digestive si nu vor lasa osul sa se resoarba, ceea ce ti-ar putea cauza diferite neplaceri, inclusiv de ordin estetic. 

Tipul si producatorul implantului dentar 

Un rol foarte important in stabilirea costului total il joaca tipul de implant folosit si brandul acestuia. Poti avea de ales intre variata unui implant normal, caz in care tratamentul este de durata sau poti opta pentru un implant All on 4/6, ce iti permite sa te bucuri de dinti noi in doar 24 de ore (cu mentiunea ca partea protetica este provizorie, iar cea permanenta va fi montata abia dupa vindecarea implantului). 

Producatorul implantului este si el foarte important, insa acest aspect il va decide medicul. Unele cabinete aleg implanturi de la anumiti producatori, altele ofera implanturi de la toti producatorii, iar pacientii sunt informati asupra avantajelor si dezavantajelor fiecaruia. Pretul depinde si de tehnologia folosita, ceea ce va garanta o remanenta mai buna a implantului pe timpul vietii. 

Unele implanturi pot fi mai ieftine, deoarece producatorii au cumparat patente vechi, fara drepturi de autor, insa de cele mai multe ori, costul mai mic se va reflecta in calitatea implantului. Implanturile realizate dupa tehnologii din trecute nu rezista la fel de mult ca implanturile din prezent. 

Implant dentar

Tipul coroanei dentare 

Coroana dentara este cea care imita dintele si care ii va prelua atat aspectul estetic, dar si functionalitatea acestuia. Coroana dentara poate fi realizata din diferite materiale, ceea ce influenteaza pretul final al implantului. Poti opta pentru o coroana din zirconiu, o coroana din ceramica (acestea imita aproape la perfectie dintele natural si sunt mai scumpe) sau coroane din materiale compozit. Modalitatea de fabricatie a coroanei influenteaza si ea pretul: pot fi coroane realizate de catre un tehnician dentar, manual sau coroane fabricate cu ajutorul tehnologiei 3D CAD/CAM. 

Operatiile auxiliare: sinus lift si aditia de os 

In unele cazuri, implantul nu poate fi montat din cauza starii precare a osului. Daca implantul nu este montat la o scurta perioada dupa extractie sau dupa caderea dintelui, osul incepe procesul de resorbtie si nu va mai fi capabil sa sustina corpul implantului. In cazul mandibulei, va fi nevoie de aditie osoasa, iar daca ne referim la maxilar, mai mult ca sigur vei avea nevoie atat de aditie osoasa, dar si de sinus lift, deoarece micsorarea osului determina coborarea sinusurilor, fapt care impiedica montarea implanturilor. 

Anestezia 

Toate aceste interventii se pot efectua in siguranta cu anestezie locala, astfel incat pacientul nu va simti durere. Totusi, in cazul in care pacientului ii este foarte frica, se poate opta si pentru o anestezie de tip inhalo-sedare, in cazul in care clinica are aprobare pentru acest serviciu. 

Tariful medicilor implicati 

In functie de cazul tau, este posibil sa te ingrijeasca mai multi medici: medicul specialist implantolog si un medic specializat pe chirurgie maxilo-faciala, daca este nevoie de sinus lift si aditie de os. Astfel, exeprienta medicilor este reflectata in pretul final al implantului. Un medic nu se opreste din invatat niciodata si doreste sa le ofere pacientilor cele mai bune ingrijiri. De aceea, va participa la tot felul de cursuri si de specializari, astfel incat sa fie la curent cu noile tehnici dentare, care permit o interventie reusita si o recuperare rapida, cu minim de disconfort. 

Alte costuri 

In aceasta categorie sunt incluse toate procedurile pre-interventie: investigatii imagistice, analize de sange, tratamente ale dintilor vecini, igienizari si alte proceduri ce se vor realiza astfel incat cavitatea bucala sa fie pregatita pentru montarea implantului. 

Aparatura folosita influenteaza si ea pretul final al unui implant. Astfel, tehnologiile moderne ajuta pacientii sa se simta confortabil in timpul procedurii si scad considerabil riscul complicatiilor. 

Asadar, daca iti doresti sa afli un cost exact pentru unul sau mai multe implanturi dentare, te asteptam cat mai curand la o consultatie, la Clinica ImplaDent! Trebuie sa stii ca poti achita costul implanturilor si in rate si iti vom da mai multe detalii dupa ce vom stabili un plan de tratament personalizat. 

INTREBARI FRECVENTE LEGATE DE IMPLANTURILE DENTARE

  • Carie avansata;
  • Fracturi;
  • Inflamatia tesutului de sustinere (parodontita);
  • Absenta germenului dentar(agenezie);
  • Boli sistemice.
  • Absenta unui singur dinte;
  • Absenta mai multor dinti;
  • Absenta completa a dintilor de pe arcada.
CONTRAINDICATII DE ORDIN GENERAL
  • Pacienti foarte tineri;
  • Starea de sanatate generala deficitara;
  • Dificultati de cicatrizare;
  • Graviditate;
  • Bruxism;
  • Toxicomania;
  • Patologii grave (ex.AIDS);
  • Probleme cardiace severe.
CONTRAINDICATII DE ORDIN LOCAL
  • Starea precara a osului sau a gingiei;
  • Igiena orala defectuoasa;
  • Volum osos insuficient;
  • Densitate osoasa insuficienta.

Nu exista limita de varsta. Orice persoana in varsta poate beneficia de tratamentul cu ajutorul implanturilor dentare daca nu prezinta contraindicatii de ordin general sau local.

Nici o interventie chirurgicala nu garanteaza un procent de succes de 100 %. Oricum in cazul implanturilor dentare procentul de insucces este foarte mic, in jur de 4-5%.

Factori care contribuie la cresterea procentului de succes al tratamentului implantar sunt: calitatea osului, experienta chirurgului,absenta factorilor de risc, igiena deficitara a cavitatii orale, controalele regulate.

  • Tratamentul implantar se realizeaza in conditii de anestezie locala, tratamentul fiind in totalitate nedureros.
  • In cazul durerilor postoperatorii este posibil tratamentul cu analgetice.

Implanturile dentare au o durata foarte mare. Studiile clinice recenteau confirmat ca teoretic, implanturile nu au o limita de timp, in conditiile cand sunt respectate conditiile de igiena orala, si un control profesional regulat.

Vedeti lista de preturi, sau contactati-ne pentru a stabili o consultatie gratuita.

Cazuri Clinice – Implant Dentar Bucuresti

Cazuri clinice implanturi dentare

Cazuri clinice implant dentar

Cazuri clinice